Hundtäcken & hundkläder

Att klä sin hund varmt under den kallare delen av året är en nödvändighet för många raser med tunnare päls. Det kan vara av direkt betydelse för om utomhusaktiviteterna ska bli av eller ej. Det finns många olika sorters hundtäcken och kläder att tidog-712041_960_720llgå för din hund idag.

Vintertäcken och tröjor som värmer ordentligt när kylan ligger på är enkla medel att ta till för att få hunden att känna trivsel ute trots bitande kyla under vintern. Har du en hund som aldrig vill gå ut när det regnar finns det också enklare modeller framtagna i olika sorters vattenavstötande material för att få hunden att känna av så lite från vädret som möjligt och bara fokusera på lek och aktivitet!

Inom hundklädesindustrin finns det olika prisnivåer samt märken att välja mellan och de flesta hundägare brukar snabbt kunna hitta en modell som deras hund trivs bra med.

Vill du undvika smuts och vatten så är hundoveraller en bra idé. Overallerna är också allt som oftast gjorda i vattenavvisande material och långa ben för att optimalt skydda hunden mot slask och smuts.

Förutom täcken och tröjor så finns även skor för att skydda trampdynorna mot snö och grus. Det är däremot inte alltför ofta att föredra från hundens sida, men om hunden har skadade tassar och trampdynor eller är väldigt känslig mot kyla så är det väldigt effektivt att använda.

Vad som är viktigt vid köp av hundskor är dock att storleken är rätt då hunden måste kunna gå och springa normalt, annars finns det risk för skador.

En myt är att små hundar med tunn päls är de raser som vill ha täcke och jacka, men faktum är att det varken är rasen eller storleken på hunden som avgör, utan faktiskt hunden själv.

En del hundar lämpar sig inte för hundkläder och trivs bäst utan, medans en del hundar slipper bli hämmade på grund av köld. Att köpa ett täcke och prova vad just din hund känner är ett bra sätt, en tumregel är däremot att hundar med tjockare päls inte är i något behov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *