Hundutrustning inför jakt

Att använda rätt utrustning på din hund är en bra förutsättning för en lyckad jakt men också som säkerhet. Utrustar du din jakthund med pejl har du inte bara koll på vart hunden befinner sig i jaktsammanhanget utan också för att ha kontroll över vart hunden befinner sig ifall den kommer bort sig och springer vilse. Det finns olika sorters pejlare, allt från enkla billiga varianter till mer avancerade. De sistnämnda brukar vanligtvis ha en längre batterilivslängd, bättre räckvidd och tåligare antenn medan dweimaraner-1248495_960_720 (2)e billigare varianternas funktion framför allt är att ha lokalisering över hunden inom det närmaste området.

Vid jakt bör man även avisera andra personer som kan vistas i skogen om att lösdrivande hund springer i området genom att skylta vid till exempel en intilliggande stig. Det är ett enkelt och tydligt sätt att informera genom och olika skyltar finns på www.activeoutfit.se med färdigtryckt text på.

Vill du under jaktturen kunna sätta fast din hund för att ha denne under uppsikt är jordskruvar effektiva och bra alternativ. Ett skydd som kan vara livsviktigt för din hund är en skyddsväst, den kan hindra både olyckor vid möten med vildsvin och andra potentiellt farliga djur i skogen, den är värmeavledande, fungerar som flytväst med hjälp av inbyggt flytskydd och är ett enkelt sätt att fysiskt försäkra din hund. Med en skyddsväst får hunden den bästa livförsäkring som går att ge den. Fickor finns även för GPS-sändare.

Skydda även din hund mot smuts och väta vid jakt med dåligt väder. Ett regntäcke är ett mycket bra och effektivt sätt att hålla hunden torr och är oftast i tunt material vilket ej skapar något hinder för rörelseförmåga och flexibilitet.

Att hålla hunden i gott skick under jakten skapar både välbehag för dig och din hund och det blir lättare för er båda att finna jaktlyckan. Med rätt redskap och utrustning är förutsättningarna optimala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *