Olika sorters hundfoder

Att välja foder till sin hund är inte alltid enkelt. Det skall anpassas efter både ålder, vikt och ras numera och det finns ett stort utbud av olika varianter. Det finns dock fördelar med detta, för om du har en hund med allergier av olika slag eller exempelvis känslig mage så finns det många olika sorter att tillgå för att täcka det specifika behovet för just din hund. Att köpa ett dietfoder kan vara en snabb räddning för din hunds hälsa om den är överviktigskylotrofi-vs-gatotrofi_9295_XL och har du en mindre ras behöver den kanske ett annat näringsinnehåll i fodret än en större ras.

Det finns förutom torrfoder även så kallat färskfoder. Det är för det mesta i rå form och nedfryst i korvar och är oftast oerhört uppskattat. Det blir en stark kontrast från torrt foder till färsk, saftig mat som generellt är en naturligare föda för hundar. Har du en mindre hund med små tänder eller en hund med tandproblem överlag så finns det även foder med mindre lättuggade bitar, allt för att just din hund ska må bra.

Vad du som hundägare dock bör tänka på vid inköp av hundfoder är särskilt näringsinnehållet. Det finns en del märken som säljer foder med ett större innehåll av spannmål för att späda ut fodret och inte så mycket av de näringsrika och nyttiga ämnen som många andra märken kan ha, som hundar behöver. Därför kan det vara bra att läsa en extra gång på etiketten, så du verkligen vet vilken mat du ger din hund.

Om du funderar på att byta foder, tänk då på att göra det med viss försiktighet. Det nya fodret bör introduceras under en till två veckor, för att hunden ska hinna anpassa sig. Det kan annars bli en chock för magen och magproblem kan uppstå. Hundfoder bör ej heller bytas med alltför jämna mellanrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *