Pälsvård för din hund

En del hundraser kräver mer pälsvård och skötsel än andra, men oavsett om din hund har kort päls eller lång päls så är det fortfarande viktigt att du använder bra produkter och redskap. Dels för att inte skada pälsen och för att använda så vårdande schampon som möjligt. Hundar har inte samma behov av att tvättas och hålla sig rena lika ofta som människor, och de är i stort behov av sina naturliga fetter i huden. Det betyder att man ej bör duscha sin hund alltför ofta, då de naturliga ämnena sköljs bort och inte skyddakak-podderzhivat-chistoty-esli-est-sobaka-3r hundens hud på samma sätt. Sköljs dessa bort så blir hunden mer mottaglig och känslig för eksem och hudirritation.

Det finns olika sorters hundschampon som kan användas och som täcker olika sorters behov. En del inriktar sig mer på att få pälsen blank medan andra vill ha en mer mjukgörande och vårdande kräm. Oavsett så finns det något för alla. Se upp för om din hund har mjäll och var då noga med att använda rätt schampo för att inte göra mjälleksemet värre.

Ett annat sätt att vårda din hunds päls på kan vara genom trimning. Har du en långhårig hund gör sig pälsen bäst i vårat klimat på vintern, men under sommartid behöver många ägare trimma ner pälsen på sina hundvänner på grund av värme. Att införskaffa en bra pälstrimmer eller klippmaskin är en god investering och kan användas under lång tid.

Att använda en bra pälsborste är också en bra förutsättning för att hålla din hunds päls fin. Den ser till att pälsen håller sig både mjuk, blank och är lätt att avlägsna päls med när hunden fäller. Andra borstar som är mer inriktade på att massera hunden är även de ett alternativ. Att använda massageborste är både bekvämt för hunden då den masserar pälsbotten och i sin tur även stimulerar hårsäckar och dess naturliga fetter samtidigt som den reder ut pälsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *